Ainesosat
Ainesosat
kpl
vuokaleipää
Ohjeet
Aloita valmistamalla leipätaikina. Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri ja rypsiöljy. Lisää nesteen joukkoon 13 dl Myllärin vehnäjauhoja 2.0 ja vaivaa yleiskoneella tai käsin noin 5 minuuttia. Kohota noin 40 minuuttia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Vaivaa takinoista ylimääräiset ilmat pois ja muotoile taikinan palat suorakaiteen muotoisiksi leiviksi ja laita voideltuihin vuokiin kohoamaan noin 40 minuutiksi.
Pistele kohonneet leivät veitsellä ja paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leikkaa leivästä viipaleita, halutessasi paahda viipaleet ennen täyttämistä haluamillasi täytteillä.