Myllärin by Helsinki Mills

Maissileipä

Grillijuhlien suosikkileipä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
25 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

leipä

80 g laktoositonta voita
2 ½ dl piimää
2 dl maissijauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 kananmunaa

Ohjeet

  1. Aloita valmistamalla taikina. Sulata voi pienessä astiassa ja jätä jäähtymään.

  2. Sekoita kulhossa yhteen Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot, maissijauhot, leivinjauhe, sooda sekä suola ja sokeri.

    Sekoita yhteen piimä tai maustamaton jugurtti sekä kananmunat.

    Lisää joukkoon sulatettu voi.

  3. Lisää jauhoseos ja sekoita massa tasaiseksi.

  4. Voitele uunivuoka voilla tai vuokaspraylla.

    Paista 220 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia niin että maissileipä saa kauniin värin.

  5. Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ja herkuttele lisukkeena.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,0 g
Proteiini
5,3 g
Energia
265,6 kcal
Hiilihydraatit
34,1 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Suola
1,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta