Herkullisen mehevät välipala- tai illanistujaistarjottavat valmistat helposti valmiista lehtitaikinasta ja valmiista kasvis-kauraseoksesta valmistetusta täytteestä.
Mikäli haluat valmistaa gluteenitonta piirasta, valitse gluteeniton lehtitaikinalevy.
Ainesosat
annospalaa
Ohjeet
Anna lehtitaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.
Mittaa ateria-aines, punajuurimehu ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Lisää kuivattu rosmariini ja halutessasi suolaa. Keitä, kunnes neste on imeytynyt.
Lisää joukkoon rikotut kananmunat, juustoraaste ja mustapippuria maun mukaan.
Kaulitse sulanut lehtitaikina kahdeksi yhtä suureksi levyksi ja nosta toinen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä täyte lehtitaikinalevylle lähes reunoja myöten.
Nosta päälle toinen samankokoiseksi kaulittu levy ja taita reunat piiloon. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa paloiksi ja nosta tarjolle.