Myllärin by Helsinki Mills

Pita-leivät

Täytä pitaleivän tasku haluamallasi täytteellä ja nauti!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 55 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

kpl

Ainekset

2 ½ dl vettä
2 ½ dl turkkilaista jugurttia
25 g hiivaa
1 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Tzatziki

1 kpl kurkkua
4 ½ dl turkkilaista jugurttia
1 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl minttua , tuore, hienonnettu
½ sitruunan mehua
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Ohjeet

Tzatziki

  1. Valmista ensin tzatziki maustumaan. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siivilässä raasteesta mehu pois. Hienonna minttu ja valkosipuli. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä kylmässä pitaleipien valmistuksen ajan.

Pita-leivät

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon jugurtti ja hiiva. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy sekä Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot. Jätä taikina hieman löysäksi. Kohota 30 minuuttia.

  2. Leivo taikina sämpylöiksi ja asettele leivinpaperin päälle. Kohota 30 minuuttia. Kauli kohonneet sämpylät vehnäjauhon avulla ohuiksi letuiksi. Anna kohota jälleen noin 15 minuuttia.

    Pitaleipien kohotessa laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuumenna uunipellit  samalla.

  3. Siirrä kohonneet pitaleivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista pitaleipiä uunissa noin 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pitaleipä puoliksi auki. Täytä makusi mukaan.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,2 g
Proteiini
5,3 g
Energia
178,8 kcal
Hiilihydraatit
25,7 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Myllärin Ruislimppu
3 h 15 min L, K, V, VG, M

Myllärin Ruislimppu

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Briossisämpylät
1 h 35 min L, VG

Briossisämpylät