Ainesosat
kpl
Ohjeet
Tzatziki
Valmista ensin tzatziki maustumaan. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siivilässä raasteesta mehu pois. Hienonna minttu ja valkosipuli. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä kylmässä pitaleipien valmistuksen ajan.
Pita-leivät
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon jugurtti ja hiiva. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy sekä Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot. Jätä taikina hieman löysäksi. Kohota 30 minuuttia.
Leivo taikina sämpylöiksi ja asettele leivinpaperin päälle. Kohota 30 minuuttia. Kauli kohonneet sämpylät vehnäjauhon avulla ohuiksi letuiksi. Anna kohota jälleen noin 15 minuuttia.
Pitaleipien kohotessa laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuumenna uunipellit samalla.
Siirrä kohonneet pitaleivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista pitaleipiä uunissa noin 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pitaleipä puoliksi auki. Täytä makusi mukaan.