Myllärin by Helsinki Mills

Piparkakkupullat

Jos piparit ei ole makuusi, voit tehdä taikinasta mehevän ja jouluisen täytteen pulliin. Nämä pullat syntyvät helposti Myllärin Pullajauhoseoksella.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

8

pullaa

Ainekset

2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa
75 g laktoositonta voita tai 3/4 dl rypsiöljyä

Täytteeksi

200 g piparkakkutaikinaa

Lisäksi

1 kananmuna voiteluuna
½ dl raesokeria

Ohjeet

  1. Jaa piparkakkutaikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita kylmään.

  2. Valmista taikina sekoittamalla kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää joukkoon Myllärin pullajauhoseos, jätä jauhoja hieman rasvanlisäys vaiheeseen ja vaivaa taikinaksi.

  3. Lisää voi tai rypsiöljy ja loput jauhoista taikinan joukkoon ja jatka vaivaamista n.5 min. Anna taikinan kohota 30 min.

  4. Leivo vehnäjauhoja tarvittaessa apuna käyttäen taikinasta kahdeksan kappaletta pyöreitä pullia leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota pullia 30-40 min. Paina piparkakkutaikinapallo keskelle pullaa. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 225 C asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
5,7 g
Energia
230,3 kcal
Hiilihydraatit
35,5 g
Rasva
6,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,1 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Suklaakuppikakut
50 min L, GL

Gluteenittomat Suklaakuppikakut

Gluteenittomat Toscapullat
1 h 10 min L

Gluteenittomat Toscapullat

Myllärin mantelipullat
1 h 20 min L, VG

Myllärin mantelipullat

Gluteeniton Suklaapiirakka
24 h 30 min GL, V

Gluteeniton Suklaapiirakka