Myllärin by Helsinki Mills

Omenapiirakka

Syksyn sato näppärästi piirakan täytteeksi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

250 g laktoositonta voita
2 ½ dl sokeria
2 tl kanelia
2 kpl kananmunaa
2 ½ tl leivinjauhetta
4 kpl omenaa

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli ja hiero yhteen.

  2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.

  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pese (tai halutessasi kuori) omenat, poista siemenkota ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet tasaisesti taikinapohjalle. 

  4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,0 g
Proteiini
3,4 g
Energia
248,5 kcal
Hiilihydraatit
27,8 g
Rasva
13,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,0 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Gluteeniton Omenapiiras
1 h L, GL

Gluteeniton Omenapiiras

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku

Porkkanakakku
1 h 15 min L, VG

Porkkanakakku