Joululimppu on joulupöydän maistuva klassikko. Myllärin makean joululeivän valmistukseen käytetään Myllärin Ruisleipäainesta, joka sisältää aidon ruistaikinajuuren. Mausta makea joululeipä fenkolinsiemenillä. Sulatettu voi ja tumma siirappi tuovat makeutta ja kiiltoa. Perinteinen, helposti valmistuva jouluherkku.
Ainesosat
leipä
Ohjeet
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola.
Lisää fenkolinsiemenet ja ruisleipäainekset vispilällä sekoittaen. Lisää vielä vehnäjauhot ja kääntele loppuvaiheessa kädellä tai yleiskoneella taikinaa. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä taikina pyöreäksi leiväksi. Nosta leipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 15-30 minuuttia. Sekoita vesi ja tumma siirappi ja voitele leipä siirappiliemellä. Ripottele pinnalle halutessasi fenkolin- tai kuminansiemeniä.
Paista 200-225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.