Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin Gluteenittomat Hapanleipäsämpylät

Hapanta, hyvää ja helppoa! Suomalaiseen makuun.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

15

sämpylää

8 dl vettä
2 tl suolaa
25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa

Ohjeet

  1. Sekoita kädenlämpöiseen (+42 asteiseen, jos käytät kuivahiivaa) veteen hiiva, suola ja jauhot.

  2. Sekoita taikina hyvin käsin tai yleiskoneella n. 5min vaivaten.

  3. Peitä taikina liinalla ja anna sen levätä noin 1 tunti.

  4. Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle. Jauhota taikina hyvin ja taputtele n.1-2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä suorakaiteen muotoisia paloja ja siirrä ne pellille. Pistele palat haarukalla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20-25 min.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
6,1 g
Proteiini
5,1 g
Energia
130,3 kcal
Hiilihydraatit
19,5 g
Rasva
2,0 g
Tyydyttynyt rasva
0,4 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Kaurasämpylät
55 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Myllärin Myslileipä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin Myslileipä

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette