Myllärin by Helsinki Mills

Munkkirinkilät

Herkulliset Myllärin munkkirinkilät!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

20

kpl

2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kananmuna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
75 g laktoositonta voita

Ohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Jaa kohonnut taikina noin 20 osaan ja pyöritä palloiksi, kohota liinan alla noin 15 min. Paina keskelle reikä ja suurenna sitä varovasti sormien avulla.  Kohota munkkirinkilöitä noin 10 min liinalla peitettynä ja paista on 180 °C rypsiöljyssä, noin 1–2 min / puoli. Nosta talouspaperille valumaan ja sokeroi.

Ostoslistalle

Vinkit

Lisää taikinaan noin 1 rkl sitruunanmehua!

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,8 g
Proteiini
7,6 g
Energia
290,6 kcal
Hiilihydraatit
45,3 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat munkit
1 h L, GL

Gluteenittomat munkit

Myllärin mantelipullat
1 h 20 min L, VG

Myllärin mantelipullat

Gluteeniton Porkkanakakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Porkkanakakku

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit