Myllärin by Helsinki Mills

Kauravohvelit

Makeaan ja/tai suolaiseen nälkään. Paista vohveleita kerralla runsaasti. Pakasta ja kuumenna uunissa. Näin saat aina tuoreen vohvelin pöytääsi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

8

vohvelia

3 dl maitoa
2 kananmunaa
20 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Mittaa maito, kananmunat ja tuore hiiva kulhoon. Liota hiiva joukkoon.

  2. Lisää taikinan joukkoon loput raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia liinan alla huoneenlämmössä.

  3. Kuumenna vohvelirauta. Voitele vohvelirauta voilla, tai rypsiöljyllä ennen paistoa. Paista vohvelit vohveliraudassa. Noin 2-3 minuuttia per vohveli.

  4. Tarjoile vohvelit vaikka vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa. Suolaisena menee mainiosti kylmäsavukalat ja ravut.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,0 g
Proteiini
5,3 g
Energia
193,7 kcal
Hiilihydraatit
32,1 g
Rasva
4,2 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)
1 h 10 min L, GL

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)

Gluteenittomat pikkuletut
30 min L, GL, VG, M

Gluteenittomat pikkuletut