Myllärin by Helsinki Mills

Kaurajyväpuuro

Tässäpä herkkua riisipuuron tilalle!

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

4 dl vettä
1 l maitoa
½ tl suolaa
30 g voita

Ohjeet

  1. Lisää kaurajyvät kiehuvaan veteen ja keitä kunnes vesi on kokonaan imeytynyt.

  2. Lisää maito ja keitä hiljakseen n. 50-60 min välillä sekoittaen.

  3. Lisää suola ja voi ja sekoita.

Ostoslistalle

Vinkit

Vieläkin pehmeämmän puuron saat, kun laitat jyvät vedessä uuninkestävään astiaan ja 100-asteiseen uuniin 2-3 tunniksi. Siirrä kypsät jyvät kattilaan, lisää maito ja valmista kuten yllä. Jyvät voi esikypsentää hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,4 g
Proteiini
3,2 g
Energia
128,4 kcal
Hiilihydraatit
14,5 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Myllärin Mannalastut
20 min L

Myllärin Mannalastut