Myllärin by Helsinki Mills

Kaurajyväpuuro

Tässäpä herkkua riisipuuron tilalle!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

4 dl vettä
1 l maitoa
½ tl suolaa
30 g laktoositonta voita

Ohjeet

  1. Lisää kaurajyvät kiehuvaan veteen ja keitä kunnes vesi on kokonaan imeytynyt.

  2. Lisää maito ja keitä hiljakseen n. 50-60 min välillä sekoittaen.

  3. Lisää suola ja voi ja sekoita.

Ostoslistalle

Vinkit

Vieläkin pehmeämmän puuron saat, kun laitat jyvät vedessä uuninkestävään astiaan ja 100-asteiseen uuniin 2-3 tunniksi. Siirrä kypsät jyvät kattilaan, lisää maito ja valmista kuten yllä. Jyvät voi esikypsentää hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,3 g
Proteiini
3,5 g
Energia
127,2 kcal
Hiilihydraatit
13,7 g
Rasva
6,0 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Gluteenittomat pikkuletut
30 min L, GL, VG, M

Gluteenittomat pikkuletut

Maukas piirakka kaurapohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurapohjalla