Kauranjyvistä keitetty puuro on herkullinen vaihtoehto perinteiselle riisipuurolle. Täyteläinen joulupuuro valmistuu Myllärin Gluteenittomasta Pitkäjyväisestä Kaurasta, maidosta ja voista. Maukas ja täyttävä puuro toimii niin aamu- kuin iltapalana ja tuo jouluista tunnelmaa.
Ainesosat
Ainesosat
annosta
Ohjeet
Lisää kaurajyvät kiehuvaan veteen ja keitä kunnes vesi on kokonaan imeytynyt.
Lisää maito ja keitä hiljakseen n. 50-60 min välillä sekoittaen.
Lisää suola ja voi ja sekoita.
Vieläkin pehmeämmän puuron saat, kun laitat jyvät vedessä uuninkestävään astiaan ja 100-asteiseen uuniin 2-3 tunniksi. Siirrä kypsät jyvät kattilaan, lisää maito ja valmista kuten yllä. Jyvät voi esikypsentää hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa.