Myllärin by Helsinki Mills

Kauracrumblea ja mascarponevaahtoa

Iman ja Leena safkaa

Kauran rapeus ja mascarponejuuston pehmeys kohtaavat tässä reseptissä äärimmäisen kivalla tavalla. 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

Kauracrumble

30 g (2 rkl) voita
½ dl ruokokidesokeria
½ tl kardemummaa
puolikkaan sitruunan kuori

Mascarponevaahto

250 g mascarponejuustoa
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

Lisäksi

tuoreita marjoja

Ohjeet

  1. Sulata voi paistinpannulla. Nosta hieman lämpöä ja anna voin ruskistua hieman. Lisää kaurahiutaleet, paahda kauraan kaunis väri samalla sekoittaen, mutta varo ettei seos pala (voit nostaa pannua välillä pois liedeltä).

  2. Lisää sokeri, sekoita ja anna sulaa. Sammuta liesi. Sekoita joukkoon vielä kardemumma ja sitruunankuori ja levitä seos tasaiseksi pannulle. Anna jäähtyä crumbleksi.

  3. Vatkaa mascarponevaahto crumblen jäähtyessä. Vaahdota kuohukerma ja nostele vaahdotettu kerma mascarponejuuston joukkoon. Mausta sokerilla ja sitruunalla.

  4. Lisää tarjoilukulhoon ensin hieman crumblea, sitten mascarponevaahtoa ja marjoja ja toista vielä toinen kerros.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,5 g
Proteiini
4,8 g
Energia
386,2 kcal
Hiilihydraatit
22,6 g
Rasva
30,8 g
Tyydyttynyt rasva
20,1 g
Suola
0,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Kaurasämpylät
55 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Gluteeniton Porkkanakakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteenittomat kuppikakut
30 min L, GL

Gluteenittomat kuppikakut

Gluteenittomat munkit
1 h L, GL

Gluteenittomat munkit