Myllärin by Helsinki Mills

Juustotikut

Jäikö taikinaa yli? Tähän käy melkein mikä tahansa taikina. Tässä yksi vaihtoehto nakertelevan herkullisiin tikkuihin. Tikkuja voit dipata lempidippiisi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
50 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 5 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

12

tikkua

3 dl vettä
15 g hiivaa
1 tl suolaa
100 g juustoraastetta
2 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon suola.

  2. Lisää nesteen joukkoon Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot. Vaivaa taikinaksi.

  3. Anna taikinan kohota 10 minuuttia liinan alla. 

  4. Kaulitse taikina levyksi ja leikkaa taikinasta tikkuja. Kierrä tikut kierteelle ja asettele leivinpaperoidulle uunipellille.

  5. Kohota tikkuja 20 minuuttia liinan alla. Penslaa tikut oliiviöljyllä ja ripottele päälle juustoraaste.

  6. Paista tikkuja 200 C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,8 g
Proteiini
9,1 g
Energia
245,2 kcal
Hiilihydraatit
36,5 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Sämpylät Mestarin Myslistä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Sämpylät Mestarin Myslistä

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Myllärin Myslileipä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin Myslileipä