Herkullinen amerikkalaistyyppinen juustokakku kruunaa juhlavammankin kahvihetken. Raikkaat marjat ja kirpeä marjamelba sopivat täydellisesti makean kakun pariksi.
Aloittamalla kakun tekemisen tarjoilua edeltävänä päivänä saat parhaan lopputuloksen.
Ainesosat
annosta
Ohjeet
Sulata voi kattilassa ja mittaa joukkoon mysli. Keitä matalassa lämpötilassa sekoittaen, kunnes suurin osa voista on imeytynyt mysliin. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjan kokoinen ympyrä ja aseta se vuoan pohjalle.
Kaada seos vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Tee täyte.
Pese sitruuna huolella, ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Vatkaa tuorejuusto vatkaimella notkeaksi. Lisää joukkoon ensin sokeri ja sitten jauhot koko ajan vatkaten. Lisää vielä raastettu sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa huolella.
Riko joukkoon kolme kananmunaa yksi kerrallaan, ja lopuksi vielä yksi keltuainen koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä ranskankerma.
Kaada seos vuokaan, ja nosta kakku uuniin 60 minuutiksi. Sammuta sitten uuni, jätä luukku hieman raolleen ja jätä kakku uuniin jäähtymään ja jähmettymään. Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta helposti halkeaa.
Nosta kakku uunista. Anna sen jäähtyä folion alla huoneenlämmössä ja nosta vielä jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Koristele kakku marjoilla juuri ennen tarjoilua
Valmista melba. Kaada marjat korkeaan kulhoon, mittaa joukkoon sokeri, soseuta hienoksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin odottamaan.