Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat valkosuklaa-karpalokeksit

Gluteenittomat keksit saavat ihanaa makua Myllärin Gluteenittomasta Marjaisasta Granolasta, valkosuklaasta sekä kuivatuista karpaloista. Lisää mausteeksi myös kardemummaa, niin saat kekseihin jouluista makua!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
10 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

15

kpl
keksiä

2 dl Myllärin Gluteenitonta Marjaista Granolaa
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
100 g huoneenlämpöistä laktoositonta voita
1 kpl kananmunaa
100 g valkosuklaata
50 g kuivattuja karpaloita

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita yhteen kuivat aineet: Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos, Myllärin Gluteeniton Marjaisa Granola, jauhettu kardemumma, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa sokerit ja voi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös kananmuna.

  4. Lisää kuivat aineet sokeri-voi-kananmunavaahtoon ja vaivaa taikina kauhalla ja käsin tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaapalat sekä kuivatut karpalot.

  5. Muotoile taikinasta n. 15 palloa ja painele ne kevyesti leivinpaperille keksin muotoon. Yhdelle leivinpaperille mahtuu hyvin 9 keksiä.

  6. Paista yksi pellillinen kerrallaan 8-9 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullanruskeita. Keksit ovat pehmeitä ja helposti murenevia suoraan uunista, joten anna niiden jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

  7. Säilytä keksejä jääkaapissa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,8 g
Proteiini
4,9 g
Energia
420,9 kcal
Hiilihydraatit
54,9 g
Rasva
19,0 g
Tyydyttynyt rasva
11,2 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)