Ainesosat
pullaa
Ohjeet
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon psylliumjauhe, kuivahiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
Lisää jauhoseos hiljalleen yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Muotoile taikina jauhotetulla alustalla jauhoja apuna käyttäen tangoksi ja jaa tanko 12 osaan. Pyörittele osat pulliksi ja asettele leivinpaperin päälle. Pullia on helpompi pyöritellä öljytyin (esim. rypsiöljy) käsin.
Anna pullien kohota 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Paina lasin pohjalla kohonneisiin pulliin suuri kolo. Voit tehdä reunoista ohuet, jotta saat pulliin mahdollisimman paljon täytettä. Pistele kolon pohja haarukalla.
Voitele pullat täytteeseen tulevalla kananmunalla ja sekoita loppu kananmuna yhteen täytteen ainesten kanssa. Täytä pullien kolot rahkaseoksella ja ripottele vielä reunoille raesokeria.
Paista pullia n. 12 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskeaa väriä.
Gluteenittomat pullat ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.