Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat Sitruunaiset Rahkapullat

Perinteiset rahkapullat onnistuvat upeasti gluteenittomana Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta leivottuna. Mehevän raikas keskusta syntyy vaniljaisen rahkan ja sitruunan herkullisesta liitosta.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

pullaa

Taikina

2 ½ dl maitoa
2 tl psylliumia
11 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 dl sokeria
1 kpl kananmunaa
75 g vähäsuolaista voita

Täyte

1 kpl kananmunaa
150 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
puolikkaan sitruunanmehu
yhden sitruunankuori raastettuna
raesokeria

Ohjeet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon psylliumjauhe, kuivahiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

  2. Lisää jauhoseos hiljalleen yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

  3. Muotoile taikina jauhotetulla alustalla jauhoja apuna käyttäen tangoksi ja jaa tanko 12 osaan. Pyörittele osat pulliksi ja asettele leivinpaperin päälle. Pullia on helpompi pyöritellä öljytyin (esim. rypsiöljy) käsin.

  4. Anna pullien kohota 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  5. Paina lasin pohjalla kohonneisiin pulliin suuri kolo. Voit tehdä reunoista ohuet, jotta saat pulliin mahdollisimman paljon täytettä. Pistele kolon pohja haarukalla.

  6. Voitele pullat täytteeseen tulevalla kananmunalla ja sekoita loppu kananmuna yhteen täytteen ainesten kanssa. Täytä pullien kolot rahkaseoksella ja ripottele vielä reunoille raesokeria.

  7. Paista pullia n. 12 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskeaa väriä.

Ostoslistalle

Vinkit

Gluteenittomat pullat ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,3 g
Proteiini
4,8 g
Energia
267,6 kcal
Hiilihydraatit
43,5 g
Rasva
7,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat kuppikakut
30 min L, GL

Gluteenittomat kuppikakut

Gluteenittomat munkit
1 h L, GL

Gluteenittomat munkit

Myllärin Mannalastut
20 min L

Myllärin Mannalastut

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat