Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat piparkakut

Valmista itse helposti piparkakut alusta loppuun.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
4 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
4 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

taikina

125 g laktoositonta voita
¾ dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa

Ohjeet

  1. Mittaa voi tai margariini, tumma siirappi, sokeri ja piparkakkumauste kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä hetki. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

     

  2. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli, tai mieluiten ainakin 3 tunniksi.

  3. Kaulitse taikina perunajauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

Ostoslistalle

Vinkit

Gluteenittomista piparkakuista kannattaa tehdä aika pieniä, sillä ne murenevat helpommin kuin tavalliset piparit.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,0 g
Proteiini
2,7 g
Energia
430,5 kcal
Hiilihydraatit
62,9 g
Rasva
18,3 g
Tyydyttynyt rasva
11,7 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Granolakeksit
1 h 15 min L, VG

Granolakeksit

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Mannalastut
20 min L

Myllärin Mannalastut

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat