Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat munkit

Vappuna munkit maistuu kaikille! Miksi ei muulloinkin.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

10

munkkia

2 dl maitoa
2 kananmunaa
25 g hiivaa
3 dl perunajauhoja
50 g laktoositonta voita sulatettuna
2 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
1 sitruuna mehu ja kuori raastettuna

Ohjeet

  1. Kaada maito taikinakulhoon, lisää kananmunat ja tuore hiiva. Lisää sokeri ja suola hyvin sekoittaen. 

  2. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää vielä voisula sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota 20 minuuttia.

  3. Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinasta haluamasi kokoisia nokareita kuumaan öljyyn (n. 180°C) ja paista välillä käännellen, kunnes munkit saavat kauniin ruskean värin.

  4. Nostele valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna jäähtyä hetki. Sokeroi munkki lämpiminä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,2 g
Proteiini
3,5 g
Energia
282,7 kcal
Hiilihydraatit
49,4 g
Rasva
7,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,1 g
Suola
2,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteenittomat Toscapullat
1 h 10 min L

Gluteenittomat Toscapullat

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat