Linzer-keksit saavat inspiraationsa itävaltalaisesta klassikosta Linzer tortusta. Gluteenittomat keksit onnistuvat parhaiten Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta. Nämä suussa sulavat keksit vaativat hieman näperrystä, mutta ovat vaivan arvoisia!
Ainesosat
Ainesosat
kpl
Ohjeet
Sekoita yhteen kuivat aineet: Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos, mantelijauhot, kaneli, vaniljasokeri sekä suola.
Vatkaa voita ja tomusokeria muutama minuutti. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla 2-3 mm paksuinen levy. Taikinaa kannattaa kaulia useassa erässä, jotta se pysyy helposti käsiteltävänä.
Ota taikinasta haluamallasi muotilla keksejä. Tee puoleen kekseistä pienemmällä muotilla kuvio keskelle.
Paista keksejä uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman kullanruskeaa väriä.
Anna keksien jäähtyä.
Levitä kekseille marmeladia ja lisää toinen puoli päälle. Koristele keksit tomusokerilla.
Säilytä keksejä jääkaapissa, jotta ne eivät pehmene liikaa.