Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat lantturieskat lanttulaatikosta

Lanttulaatikko sopii upeasti nopeasti valmistuviin gluteenittomiin rieskoihin. Leivo rieskat Myllärin Gluteenittomasta Hapanleipäaineksesta, niin saat rieskoihin maukasta rouheisuutta.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

9

rieskaa

300 g Lanttulaatikkoa laktoositonta
1 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
50 g Voi, vähäsuolainen laktoositonta, sulatettuna

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  2. Sekoita yhteen lanttulaatikko, Myllärin Gluteeniton Hapanleipäaines, vesi, leivinjauhe ja suola.

  3. Muotoile taikinasta (tarvittaessa kostein käsin) pieniä rieskoja. Painele haarukalla muutamat pistokset rieskoihin ja voitele rieskat voisulalla ennen paistamista.

  4. Paista rieskoja uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes rieskat ruskistuvat kullanruskeaksi.

  5. Anna rieskojen jäähtyä hetken aikaa ja nauti lämpimänä.

Ostoslistalle

Vinkit

Rieskat säilyvät hyvin jääkaapissa tai pakastimessa ja niitä voi kätevästi lämmittää uunissa tai mikrossa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
5,1 g
Proteiini
4,1 g
Energia
188,5 kcal
Hiilihydraatit
20,2 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,0 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta