Maistuvat gluteenittomat bagelit onnistuvat yhdistelemällä kevyttä Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta rouheiseen Myllärin Gluteenittomaan Hapanleipäainekseen.
Bagelit ovat parhaimmillaan tuoreena, mutta saat niistä nopeasti tuoreen veroisia myös paahtamalla.
Ainesosat
Ohjeet
Sekoita kaikki ainekset kulhossa yhteen joko käsin tai kauhalla.
Kaada taikina öljytylle alustalle. Vaivaa taikinaa alustan päällä, kunnes sitä on helppo käsitellä. Lisää tarvittaessa öljyä.
Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä palloiksi. Pyöritä palloa alustalla siten, että pallon keskelle muodostuu reikä. Aseta bagelit alustalle ja anna kohota 40 minuuttia.
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Keitä kattilassa kiehuvaksi n. 2 litraa vettä ja lisää sinne 1 tl suolaa.
Nosta kohonnut bagel kattilaan ja anna sen kypsyä kattilassa n. 20 sekunnin ajan. Nosta bagel leivinpaperille ja ripottele päälle seesaminsiemen-suolaseosta. Toista, kunnes kaikki bagelit ovat valmiita.
Paista bagelit uunissa n. 25-30 minuuttia tai kunnes bagelin pinta on kullanruskea. Aseta ne paiston jälkeen ritilälle jäähtymään.