Ainesosat
kakku
Ohjeet
Aloita valmistamalla kakkupohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja kaneli. Mittaa loput kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
Voitele irrotettava pyöreä kakkupohja (noin 25 cm halkaisijaltaan). Voit halutessasi leivinpaperista muotoilla reunoille suojan. Laita leivinpaperia ainakin kakkupohjan alle.
Painele taikina pohjalle ja paista 175 C asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Kunnes pohja on kypsä. Voit paiston jälkeen painella pohjaa hieman tasaiseksi. Jätä pohja vuokaan jäähtymään.
Aloita täytteen valmistaminen mittaamalla kaikki ainekset liivatetta ja vispikermaa lukuunottamatta kattilaan.
Kuumenna vesi-puolukka-leseseos kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä tasaisin väliajoin sekoittaen. Ota liedeltä sivuun ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota vispikerma ja nostele vispipuuron joukkoon. Laita täyte taikinapohjan päälle. Levitä tasaiseksi.
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Mielellään yön yli.
Tarjoile marenkien kanssa.