Tämä unelman pehmeä gluteeniton suklaakakku täytetään kuohkealla vadelmavaahdolla sekä rouhitulla maitosuklaalla. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja nauti herkullisesta suklaan ja vadelman makuyhdistelmästä.
Ainesosat
kakku
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Leivinpaperi pysyy reunoilla, jos kostutat sitä ensin.
Rouhi tumma suklaa pieneksi.
Sekoita kuivat aineet: Myllärin gluteeniton vaalea jauhoseos, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
Lisää kuivat aineet ja rouhittu suklaa käännellen muna-sokeriseokseen.
Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua paiston loppuvaiheessa, voit lisätä vuoan päälle leivinpaperin.
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin tunnin ja siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.
Vatkaa täytteen vispikerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon vatkaten mascarpone, sokeri ja vadelmat.
Irrota kakku vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan. Kakun pinta on pehmeää ja murenevaa, siitä saa mehevän pohjakerroksen kakulle.
Kostuta kakkua esim. gluteenittomalla kaurajuomalla, noin 1 rkl per kerros.
Lisää vatkattua vadelmavaahtoa reilu 1/3 kakun täytteeksi ja ripottele vaahdon päälle rouhittu maitosuklaa.
Aseta toinen kerros päälle, kostuta ja levitä loput vadelmavaahdosta kakun päälle ja kevyesti myös sivuille.
Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
Kakkupohja kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä tai vähintään muutama tunti ennen tarjoilua, jotta pohjan saa paremmin leikattua kahteen osaan.