Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla

Tämä unelman pehmeä gluteeniton suklaakakku täytetään kuohkealla vadelmavaahdolla sekä rouhitulla maitosuklaalla. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja nauti herkullisesta suklaan ja vadelman makuyhdistelmästä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
2 h 50 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
3 h 10 min

Arvostele

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

Pohja

40 g tummaa suklaata
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
⅓ tl suolaa
3 kpl kananmunaa
2 dl sokeria

Täyte

2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
150 g vadelmia

Kakun väliin ja päälle täytteen lisäksi

2 rkl kaurajuomaa
60 g maitosuklaata rouhittuna tai pilkottuna pieneksi
150 g vadelmia

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Leivinpaperi pysyy reunoilla, jos kostutat sitä ensin.

  3. Rouhi tumma suklaa pieneksi.

  4. Sekoita kuivat aineet: Myllärin gluteeniton vaalea jauhoseos, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

  5. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 5 minuuttia.

  6. Lisää kuivat aineet ja rouhittu suklaa käännellen muna-sokeriseokseen.

  7. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

  8. Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua paiston loppuvaiheessa, voit lisätä vuoan päälle leivinpaperin.

  9. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin tunnin ja siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

  10. Vatkaa täytteen vispikerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon vatkaten mascarpone, sokeri ja vadelmat.

  11. Irrota kakku vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan. Kakun pinta on pehmeää ja murenevaa, siitä saa mehevän pohjakerroksen kakulle.

  12. Kostuta kakkua esim. gluteenittomalla kaurajuomalla, noin 1 rkl per kerros.

  13. Lisää vatkattua vadelmavaahtoa reilu 1/3 kakun täytteeksi ja ripottele vaahdon päälle rouhittu maitosuklaa.

  14. Aseta toinen kerros päälle, kostuta ja levitä loput vadelmavaahdosta kakun päälle ja kevyesti myös sivuille.

  15. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Ostoslistalle

Vinkit

Kakkupohja kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä tai vähintään muutama tunti ennen tarjoilua, jotta pohjan saa paremmin leikattua kahteen osaan.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,6 g
Proteiini
4,0 g
Energia
259,5 kcal
Hiilihydraatit
27,4 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)