Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Soodaleipä Myslillä ja Pähkinöillä

Helppo ja maukas gluteeniton leipä valmistuu ilman hiivaa ja kohottamista Myllärin Gluteenittomista Kaurasämpyläjauhoista. Makua leivälle tuovat pähkinät ja Myllärin Gluteeniton Tropical Mysli.

Jos haluat pähkinättömän leivän, korvaa pähkinät lisäämällä taikinaan vielä yksi desi Myllärin Gluteenitonta Tropical Mysliä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
55 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

leipä

1 dl erilaisia pähkinöitä
2 dl Myllärin Gluteenitonta Tropical Mysliä
1 suola
1 tl ruokasoodaa
4 dl piimää

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Pilko pähkinät pieneksi. Sekoita pilkotut pähkinät, jauhot, mysli, suola sekä ruokasooda.

  3. Lisää joukkoon piimä ja vaivaa taikina tasaiseksi.

  4. Muotoile taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä leivän muotoiseksi ja viillä ristiviillot leivän päälle.

  5. Paista leipää uunin toiseksi alimmalla tasolla 30-40 minuuttia, kunnes leipä näyttää kypsältä ja leivän pohjasta kuuluu koputtaessa kumea ääni.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,9 g
Proteiini
7,0 g
Energia
223,0 kcal
Hiilihydraatit
29,5 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Myllärin Myslileipä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin Myslileipä