Suussa sulava porkkanakakku syntyy näppärästi myös gluteenittomana! Tämä gluteeniton porkkanakakku on herkullisen mehevä ja helppo valmistaa – täydellinen valinta niin kahvipöytään kuin juhlahetkiin.
Porkkanan mehevyys, sopivasti mausteinen taikina ja samettinen tuorejuustokuorrute tekevät siitä vastustamattoman. Leivo porkkanakakku tai -piirakka Myllärin gluteenittomista jauhoista ja hurmaa vieraat!
Ainesosat
kakku
Ohjeet
Pyöreä vuoka Ø26-28 cm, korkeus 5-6 cm
Jos haluat tehdä pellillisen porkkanaleivoksia, tee kaksinkertainen taikina.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Lisää voisula ja porkkanaraaste hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C n. 30 min. Jäähdytä.
Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta.
Porkkanakakku on suussa sulava herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Porkkanakakun rakenne ja maku vain paranee, kun teet sen edellispäivänä ja säilytät yön yli jääkaapissa.