Ainesosat
pizzapohja
Ohjeet
Pizzapohja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy ja noin puolet jauhoista. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia.
Taputtele tai kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi, käytä tarvittaessa apuna gluteenittomia jauhoja. Voit taputella pohjan myös leivinpaperin päällä, niin täytetty pizza on helppo vetää sen avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle. Anna pohjan kohota liinan alla n. 1 tunti.
Kuumenna uuni pizzakiven tai pellin kanssa 250 asteeseen. Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista n. 8-12 minuuttia täytteiden määrästä ja uunin tehosta riippuen.
Kastikkeet
Valmista pizzan pohjalle joko tomaattikastike tai valkoinen pizzakastike.
Valmista tomaattikastike laittamalla tomaattimurska kulhoon. Sekoita valkosipulijauhe, oregano, suola ja sokeri joukkoon. Sekoita lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.
Valmista valkoinen pizzakastike maustamalla ranskankerma suolalla ja mustapippurilla. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.