Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin gluteeniton pizzapohja ja kastikkeet

Pizzat gluteenittomana ei ole ongelma tällä reseptillä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
2 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
2 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja

3 ½ dl vettä
15 g hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä

Tomaattikastike

400 g tomaattimurskaa
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
½ dl oliiviöljyä

Valkoinen kastike

200 g ranskankermaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Ohjeet

Pizzapohja

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy ja noin puolet jauhoista. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia.

  2. Taputtele tai kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi, käytä tarvittaessa apuna gluteenittomia jauhoja. Voit taputella pohjan myös leivinpaperin päällä, niin täytetty pizza on helppo vetää sen avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle. Anna pohjan kohota liinan alla n. 1 tunti.

  3. Kuumenna uuni pizzakiven tai pellin kanssa 250 asteeseen. Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista n. 8-12 minuuttia täytteiden määrästä ja uunin tehosta riippuen.

Kastikkeet

  1. Valmista pizzan pohjalle joko tomaattikastike tai valkoinen pizzakastike.

  2. Valmista tomaattikastike laittamalla tomaattimurska kulhoon. Sekoita valkosipulijauhe, oregano, suola ja sokeri joukkoon. Sekoita lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.

  3. Valmista valkoinen pizzakastike maustamalla ranskankerma suolalla ja mustapippurilla. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,4 g
Proteiini
1,9 g
Energia
213,2 kcal
Hiilihydraatit
24,8 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Suola
1,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton Rapupizza
2 h 15 min L, GL, VG, K

Gluteeniton Rapupizza

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla