Ainesosat
kakku
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat ja jatka vatkaamista vielä noin minuutin verran. Lisää lopuksi joukkoon appelsiinimehu sekä kermaviili ja sekoita taikina kauhalla tasaiseksi.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhoseos, kaneli, leivinjauhe, ruokasooda, suola, suklaarouhe ja raastetut appelsiininkuoret.
Sekoita kuivat aineet voi-sokeri-kananmuna vaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi.
Lusikoi tai kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n.45-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Voit testata kakun kypsyyttä tikkutestillä.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Lämmitä kerma kuumaksi kattilassa . Sekoita joukkoon paloiteltu tumma suklaa, kunnes seos on tasaista. Kuorruta kakku suklaalla.