Ainesosat
Ainesosat
kakku
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa n.24 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Viipaloi appelsiinit ohuiksi siivuiksi. Levitä vuoan pohjalle voi ja ripottele fariinisokeri. Asettele appelsiinisiivuja pohjalle tasaisesti. Jos siivut ovat ohuita, ne voivat myös mennä päällekkäin.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kevyesti käännellen kuivat aineet sekä lopuksi appelsiinin raastettu kuori, appelsiinimehu sekä sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan appelsiinisiivujen päälle.
Paista kakkua uunissa 35 minuuttia tai kunnes kakku on päältä kullanruskea eikä tikkutestillä jää tikkuun raakaa taikinaa.
Kakun tultua uunista, purista kakun päälle tasaisesti appelsiinimehua.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n.15 minuuttia ennen irrottamista. Kumoa kakku lautasta tai alustaa apuna käyttäen.
Ennen tarjoilua purista appelsiinia myös kakun päälle, jotta se saa kunnolla appelsiinin makua ja mehevöityy entisestään.