Ainesosat
Ainesosat
pellillinen
Ohjeet
Vuoka n.22 x28 cm leivinpaperilla vuorattuna.
Sekoita yhteen kuivat aineet: Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon muna ja vatkaa vielä noin minuutti. Lisää seokseen kuivat aineet kauhalla sekoittaen. Sekoita taikinaa vielä käsin, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti voi-sokeri-muna seokseen.
Sekoita lopuksi joukkoon pilkottu maitosuklaa. Jätä muutama suklaanpala sivuun, jotta voit painella ne lopuksi taikinan päälle.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa n. 20 minuuttia. Levitä se sitten leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Painele vielä loput suklaanpalat päälle.
Paista peltikeksiä uunissa n. 13-15 minuuttia, tai kunnes keksi muuttuu reunoilta kullanruskeaksi.
Keksit ovat heti uunista tultua pehmeitä, mutta ne jähmettyvät jääkaapissa hyvin leikattaviksi.