Myllärin by Helsinki Mills

Chokolate chip peltikeksit

Suklaiset herkkukeksit on helppo tehdä pellille! Gluteeniton versio näistä parhaimmista klassikkokekseista onnistuu upeasti Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
35 min
Aktiivinen
11 min
Yhteensä
46 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1


pellillinen

1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
125 g huoneenlämpöistä laktoositonta voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmunaa
150 g maitosuklaata pilkottuna

Ohjeet

  1. Vuoka n.22 x28 cm leivinpaperilla vuorattuna.

  2. Sekoita yhteen kuivat aineet: Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

  3. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon muna ja vatkaa vielä noin minuutti. Lisää seokseen kuivat aineet kauhalla sekoittaen. Sekoita taikinaa vielä käsin, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti voi-sokeri-muna seokseen.

  4. Sekoita lopuksi joukkoon pilkottu maitosuklaa. Jätä muutama suklaanpala sivuun, jotta voit painella ne lopuksi taikinan päälle.

  5. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa n. 20 minuuttia. Levitä se sitten leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Painele vielä loput suklaanpalat päälle.

  6. Paista peltikeksiä uunissa n. 13-15 minuuttia, tai kunnes keksi muuttuu reunoilta  kullanruskeaksi.

  7. Keksit ovat heti uunista tultua pehmeitä, mutta ne jähmettyvät jääkaapissa hyvin leikattaviksi.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,0 g
Proteiini
4,7 g
Energia
440,1 kcal
Hiilihydraatit
57,7 g
Rasva
20,9 g
Tyydyttynyt rasva
12,3 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)