Ainesosat
kappaletta
Ohjeet
Aloita juuren eli raskin valmistus. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Lisää maidon joukkoon murennettu hiiva, 2 dl ruisjauhoa, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Vispilöi juuri tasaiseksi massaksi ja jätä kuplimaan 10–15 minuutiksi.
Lisää juuren joukkoon sokeri, suola ja munat. Lisää myös 2,5 dl ruisjauhoja, 2,5 dl vehnäjauhoja sekä 1 dl kaurahiutaleita. Sekoita massa tasaiseksi.
Lisää lopuksi 150 g pehmeitä voikuutioita.
Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat hyvin pois. Jaa taikina 12 palaan ja leivo paloista tiukkoja pyöreitä sämpylöitä.
Kohota hyvin.
Voitele kohotetut sämpylät runsaalla keltuais-vesi seoksella. Ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 200-210 asteessa 12-15 minuuttia.
Leivo kerralla enemmän ja pakasta. Sulata briossisämpylät huoneen lämmössä ja lämmitä sulatuksen jälkeen grillissä. Näin briossisämpylät ovat kuin uunituoreita!