Myllärin by Helsinki Mills

Briossisämpylät

Leivo sellaiseksi tai vaikka hampparin kanssa.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 35 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

kappaletta

Ainekset

3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
½ dl sokeria
2 tl suolaa
2 kananmunaa
150 g laktoositonta voita

Pinnalle

2 kananmunan keltuaista
½ dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita

Ohjeet

  1. Aloita juuren eli raskin valmistus. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Lisää maidon joukkoon murennettu hiiva, 2 dl ruisjauhoa, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Vispilöi juuri tasaiseksi massaksi ja jätä kuplimaan 10–15 minuutiksi.

  2. Lisää juuren joukkoon sokeri, suola ja munat. Lisää myös 2,5 dl ruisjauhoja, 2,5 dl vehnäjauhoja sekä 1 dl kaurahiutaleita. Sekoita massa tasaiseksi.

  3. Lisää lopuksi 150 g pehmeitä voikuutioita.

  4. Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat hyvin pois. Jaa taikina 12 palaan ja leivo paloista tiukkoja pyöreitä sämpylöitä.

  5.  Kohota hyvin.

  6. Voitele kohotetut sämpylät runsaalla keltuais-vesi seoksella. Ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 200-210 asteessa 12-15 minuuttia.

Ostoslistalle

Vinkit

Leivo kerralla enemmän ja pakasta. Sulata briossisämpylät huoneen lämmössä ja lämmitä sulatuksen jälkeen grillissä. Näin briossisämpylät ovat kuin uunituoreita!

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
5,7 g
Proteiini
7,2 g
Energia
307,9 kcal
Hiilihydraatit
38,1 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Suola
1,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Bolo Do Caco - Maalaisleipä Madeiralta
1 h L, VG, M, K, V

Bolo Do Caco - Maalaisleipä Madeiralta