Ainesosat
Ainesosat
Ohjeet
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös fenkoli viipaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna myös timjaminoksat, jos käytät tuoretta timjamia.
Kaada oliiviöljy kattilaan, kuumenna ja freesaa porkkanoita muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää fenkoli, sipuli, valkosipuli ja timjami ja jatka freesaamista muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon kalaliemi, tomaattimurska, tomaattipyre sekä vesi ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sileäksi.
Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja lisää kaurajyvät. Freesaa muutama minuutti, lisää valkoviini joukkoon ja anna kiehahtaa voimakkaasti. Lisää joukkoon sileä keittopohja.
Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kaurajyvät ovat kypsiä, n.15-20 min. Viimeistele appelsiinimehulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää keittoon ravut sekä sinisimpukat ja kuumenna vielä nopeasti mutta älä keitä.
Koristele oliiviöljyllä ja tillinoksilla.
Kaura sopii loistavasti mihin tahansa keittoon tuomaan täyteläisyyttä ja rakennetta. Näin saat esimerkiksi kasvissosekeitosta hieman ruokaisamman version, joka pitää nälkää poissa pidempään.