Uunimakkaraa ja kasvis-kauraa (G)

30 min. | Helppo

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
3-4 annosta
 400-500 g lenkkimakkaraa (gluteeniton)
 100-200 g emmentaljuustoa
 8-9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
4 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
2 valkosipulinkynttä
100 g minitomaatteja
½ kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
100 g sulatejuustoa
1-2 tl kuivattua rakuunaa
(suolaa)
tuoretta persiljaa
Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää kaurajyvät ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes jyvät ovat sopivan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä kiehumisen aikana.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja puolita tomaatit. Paloittele kesäkurpitsa aivan pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli, tomaatit ja kesäkurpitsa. Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää kasvikset kypsän kauraseoksen joukkoon ja sekoita lopuksi joukkoon sulatejuusto ja kuivattua rakuunaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.

Poista makkarasta kuori ja leikkaa makkaroihin syvät viillot. Leikkaa emmentaljuustosta pieniä viipaleita ja paina ne viiltoihin. Laita makkarat uunivuokaan ja kuumenna 200-asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa kaura-kasvislisäkkeen kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.