Ainekset
2 vuokaleipää | |
0,5 l | vettä |
25 g | hiivaa |
1 rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
0,5 dl | ruokaöljyä |
1,3 l | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
Sandwich täytteitä: | |
Salaattia | |
Kinkkua | |
Pekonia | |
Juustoa | |
Majoneesia | |
Suolakurkkua | |
Tomaattia |

Valmistusohje
- Aloita valmistamalla leipätaikina. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy.
- Lisää nesteen joukkoon 1,3 l Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja. Alusta taikina hyvin. Kohota kaksinkertaisiksi.
- Ota esiin kaksi leipävuokaa. Voitele vuoat ruokaöljyllä tai vuokaspraylla. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa osista
ylimääräinen ilma pois. Muotoile taikinapaloista suorakaiteen muotoisia leipiä. Vie leivät leipävuokiin ja painele leipiä vuoan pohjaa vasten vehnäjauhoja apuna käyttäen. - Kohota hyvin. Pistele kohonneet leivät veitsellä ja vie leivät uuniin.
- Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Leikkaa leivistä noin 1 cm paksuisia siivuja. Paahda siivut leivänpaahtimessa. Halutessasi kanttaa siivut.
- Voitele ensimmäinen ja kolmas siivu yhdeltä puolelta majoneesilla. Laita ensimmäiselle siivulle (majoneesi ylöspäin) haluamasi täytteet. Lisää päälle toinen leipä siivu ja voitele se majoneesilla. Lisää uudelleen haluamiasi täytteitä ja lisää lopuksi kolmas leipä siivu (majoneesi alaspäin).
- Pistä hammastikulla kerrosten läpi, jotta sandwich pysyy paremmin kasassa. Leikkaa sandwich kulmasta kulmaan kahteen osaan.
Vinkki! Tarjoile sandwich perinteisesti vahvan mustan teen kanssa.