Ainekset
12 kpl | |
2,5 dl | vettä |
2,5 dl | kreikkalaista jugurttia |
30 g | hiivaa |
1,5 rkl | sokeria |
1 rkl | suolaa |
1/2 dl | ruokaöljyä |
1,1 l | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
Tsatsiki: | |
1 kpl | iso tuore kurkku |
4,5 dl | kreikkalaista jugurttia |
1-2 kpl | valkosipulinkynttä |
1 rkl | tuoretta minttua |
0,5 kpl | sitruunan mehu |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |

Valmistusohje
- Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siivilässä raasteesta mehu pois. Hienonna minttu ja valkosipuli. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti.
- Valmista taikina. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon jugurtti ja hiiva. Sekoita. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy sekä Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot. Jätä taikina hieman löysäksi. Kohota.
- Leivo taikina sämpylöiksi ja asettele leivinarkin päälle. Kohota uudelleen.
- Kauli kohonneet sämpylät vehnäjauhon avulla ohuiksi letuiksi. Anna kohota jälleen noin 15 minuuttia.
- Laita uuni päälle ja kuumenna uunipellit.
- Siirrä leivinpaperin avulla kohonneet pitaleivät kuumalle pellille.
- Paista 250 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja leikkaa pitaleipä puoliksi auki. Täytä makusi mukaan.
Vinkki! Kokeile korvata puolet vehnäjauhoista Myllärin Vaalealla Hienolla Ruisjauholla.