Pitaleivät

30-60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
12 kpl
2,5 dl vettä
2,5 dl kreikkalaista jugurttia
30 g hiivaa
1,5 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1/2 dl ruokaöljyä
1,1 l Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
Tsatsiki:
1 kpl iso tuore kurkku
4,5 dl kreikkalaista jugurttia
1-2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta minttua
0,5 kpl sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Valmistusohje
  1. Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siivilässä raasteesta mehu pois. Hienonna minttu ja valkosipuli. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti.
  2. Valmista taikina. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon jugurtti ja hiiva. Sekoita. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy sekä Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot. Jätä taikina hieman löysäksi. Kohota.
  3. Leivo taikina sämpylöiksi ja asettele leivinarkin päälle. Kohota uudelleen.
  4. Kauli kohonneet sämpylät vehnäjauhon avulla ohuiksi letuiksi. Anna kohota jälleen noin 15 minuuttia.
  5. Laita uuni päälle ja kuumenna uunipellit.
  6. Siirrä leivinpaperin avulla kohonneet pitaleivät kuumalle pellille.
  7. Paista 250 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä ja leikkaa pitaleipä puoliksi auki. Täytä makusi mukaan.

Vinkki! Kokeile korvata puolet vehnäjauhoista Myllärin Vaalealla Hienolla Ruisjauholla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.