Myllärin by Helsinki Mills

Peruna­lepuskakakut

Voileipäkakku on klassikko, mutta tässä sillekin vaihtoehto juhlapöytään.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
2 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

5

kakkua

Lepuskakakut

2 kg jauhoista perunaa
1 rkl suolaa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
4 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja

Täyte

250 g kylmäsavulohta
600 g tuorejuustoa
1 punasipuli
1 ruukku Tilli, tuore
1 Sitruuna, kuorittu
2 rkl kaprista

Ohjeet

  1. Valmista perunamuusi. Kuori 2 kg perunoita ja keitä kypsäksi. Kaada kattilaan jäänyt keitinliemi erilliseen astiaan. Lisää perunoiden joukkoon 3 tl suolaa sekä 2 dl kermaa. Survo. Lisää tarvittaessa perunoiden keitinlientä. Jäähdytä.

  2. Lisää jäähtyneen muusin joukkoon 2 kananmunaa ja 4 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

  3. Leivo taikinasta 25 kpl lepuskoita. Painele taikinaa käsin ympyrän muotoisiksi lepuskoiksi leivinpaperin päälle vehnäjauhoja apuna käyttäen. Pistele lepuskat haarukalla ennen paistamista.

  4. Paista 220 asteessa kunnes pinta saa hieman väriä. Jäähdytä ja irroita sen jälkeen lepuskat leivinpaperista.

  5. Valmista täyte. Pese sitruuna. Raasta kulhoon ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää joukkoon tuorejuusto. Säästä 1/3 koristelua varten ja sekoita lohi, kaprikset, hienonnettu sipuli ja tilli loppuosaan. Mausta pippurilla.

  6. Jaa täyte 20 lepuskalle ja kokoa päällystetyt lepuskat kakuiksi.

  7. Koristele kansilepuskat tuorejuustolla, herneenversoilla, mädillä, sitruunalla, kurkulla ja kapriksilla. Levitä loput tuorejuustot veitsellä lepuskakakkujen ulkoreunoille.

Vinkit

Täytä ja kokoa perunalepuskakakut tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä lepuskakakut hyvin suojattuna kylmässä ja koristele vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,4 g
Proteiini
6,8 g
Energia
157,2 kcal
Hiilihydraatit
7,1 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Suola
1,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Luonnonkala­piirakka
1 h 50 min L

Luonnonkala­piirakka

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta