Pehmeä piparinen kakku

30-60 min. | Helppo

  • Makeat leivonnaiset
  • Joulu
  • Jälkiruoat
Ainekset
Piparkakkutaikina
4 kpl kananmunia
1½ dl sokeria sokeria
200 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl tummaa siirappia
6 dl Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä, tai hapankermaa
voita ja korppujauhoja voiteluun
Tomusokerikuorrute
2 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä
Koristeluun Piparkakkuja ja hopeisia sokerikuulia
Valmistusohje

Esilämmitä uuni 160 C asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon tumma siirappi. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.

Lisää kanamunavaahtoon sulatettua voita ja kuivia aineita vuorotellen. Lisää lopuksi taikinaan kermaviili tai hapankerma. Voitele kuivakakkuvuoka ja pyörittele kakkuvuokaan korppujauhot. Karista ylimääräiset pois.

Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tekemällä hammastikulla testin. Kun hammastikku tulee ulos kakusta puhtaana, kakku on kypsä.

Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista tomusokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Kuorruta kakku kuorrutteella. Koristele murennetuilla piparkakuilla ja sokerikuulilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.