Munkkirinkilät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makeat leivonnaiset
Ainekset
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kpl kananmuna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
7 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
75 g voita
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina noin 20 osaan ja pyöritä palloiksi, kohota liinan alla noin 15 min. Paina keskelle reikä ja suurenna sitä varovasti sormien avulla.  Kohota munkkirinkilöitä noin 10 min liinalla peitettynä ja paista on 180 °C rypsiöljyssä, noin 1–2 min / puoli. Nosta talouspaperille valumaan ja sokeroi.

Vinkki! Lisää taikinaan noin 1 rkl sitruunanmehua!

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.