Munkkirinkilät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kpl kananmuna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
7 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
75 g voita
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina noin 20 osaan ja pyöritä palloiksi, kohota liinan alla noin 15 min. Paina keskelle reikä ja suurenna sitä varovasti sormien avulla.  Kohota munkkirinkilöitä noin 10 min liinalla peitettynä ja paista on 180 °C rypsiöljyssä, noin 1–2 min / puoli. Nosta talouspaperille valumaan ja sokeroi.

Vinkki! Lisää taikinaan noin 1 rkl sitruunanmehua!

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.