Myllärin by Helsinki Mills

Mustikkakukko

Herkullinen rukiinen Myllärin mustikkakukko!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

10

annosta

Taikina

250 g laktoositonta voita
2 dl sokeria

Täyte

350 g mustikkahilloa
1 ½ rkl perunajauhoja
400 g mustikoita

Vaniljakastike

3 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria

Ohjeet

  1. Valmista täyte. Kaada mustikkahillo kattilaan ja lisää joukkoon perunajauhot. Kiehauta hillo koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

  2. Valmista taikina. Lisää pehmennyt voi ja sokeri kulhoon. Vaahdota hyvin sähkövatkaimella.

  3. Lisää kerralla joukkoon Myllärin Luomu Ruisjauhot ja sekoita tasainen taikina.

  4. Painele 2/3 osaa mustikkakukon taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille ohuehkoksi kerrokseksi.

  5. Lisää mustikat mustikkahillon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan ja ripottele pinnalle loput mustikkakukon taikinasta kukon kanneksi.

  6. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

  7. Valmista itse tehty vaniljakastike. Mittaa maito, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Kuumenna ja sekoita kunnes kastike sakenee. Älä anna kiehua. Siirrä kattila liedeltä ja lisää vielä joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Ostoslistalle

Vinkit

Kokeile mustikkakukkoa ison vuoan sijaan pieninä muffinsiversioina. Yhteen mustikkakukko-muffinsiin menee noin 40 g mustikkakukko-taikinaa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,2 g
Proteiini
1,1 g
Energia
240,9 kcal
Hiilihydraatit
27,1 g
Rasva
13,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kuningatarpiirakka
45 min GL, VG

Kuningatarpiirakka

Gluteenittomat kuppikakut
30 min L, GL

Gluteenittomat kuppikakut

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road