Mehevä jauheliha-kauravuoka (G)

30-60 min. | Helppo

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
5-6 dl vettä
½ tl suolaa
2 dl Myllärin Kasvis Kaura Ateria-ainesta
2-3 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
½-1 pieni purjosipuli
 2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chilipaprika
½ tl suolaa
mustapippuria
2 porkkanaa
½ palsternakka
500 g paseerattua tomaattia
1 kesäkurpitsa
½ ruukkua tuoretta basilikaa
250 g sulatejuustoa
1 dl kermaa tai maitoa
100 g juustoraastetta
Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää suola ja Kaura Ateria-aines kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kaura on sopivan kypsää.

Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna myös chilipaprika. Lisää ainekset pannulle ja kääntele hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori palsternakka ja porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle muiden ainesten joukkoon. Kääntele hetki. Lisää vielä paseerattu tomaatti ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua basilikaa.

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi pitkittäin juustohöylällä. Laita uunivuokaan kerroksittain kauraa, jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kiehauta kattilassa sulatejuusto, maito tai kerma ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 20-30 minuuttia.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.