Ainekset
5-6 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
2 dl | Myllärin Kasvis Kaura Ateria-ainesta |
2-3 rkl | rypsiöljyä |
400 g | jauhelihaa |
½-1 | pieni purjosipuli |
2-3 | valkosipulinkynttä |
1 | punainen mieto chilipaprika |
½ tl | suolaa |
mustapippuria | |
2 | porkkanaa |
½ | palsternakka |
500 g | paseerattua tomaattia |
1 | kesäkurpitsa |
½ ruukkua | tuoretta basilikaa |
250 g | sulatejuustoa |
1 dl | kermaa tai maitoa |
100 g | juustoraastetta |

Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää suola ja Kaura Ateria-aines kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kaura on sopivan kypsää.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna myös chilipaprika. Lisää ainekset pannulle ja kääntele hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori palsternakka ja porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle muiden ainesten joukkoon. Kääntele hetki. Lisää vielä paseerattu tomaatti ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua basilikaa.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi pitkittäin juustohöylällä. Laita uunivuokaan kerroksittain kauraa, jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kiehauta kattilassa sulatejuusto, maito tai kerma ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 20-30 minuuttia.