Maissileipä

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Aamiainen ja välipalat
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

12 annosta

80 g voita
2,5 dl piimää tai maustamatonta jugurttia
2 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 kpl kananmunaa
Pinnalle: juoksevaa hunajaa

 

Valmistusohje
  1. Aloita valmistamalla taikina. Sulata voi pienessä astiassa ja jätä jäähtymään.
  2. Sekoita kulhossa yhteen Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot, maissijauhot, leivinjauhe, sooda sekä suola ja sokeri.
  3. Sekoita yhteen piimä tai maustamaton jugurtti sekä kananmunat.
  4. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  5. Lisää jauhoseos ja sekoita massa tasaiseksi.
  6. Voitele uunivuoka voilla tai vuokaspraylla.
  7. Paista 220 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia niin että maissileipä saa kauniin värin.
  8. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua.
  9. Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ja herkuttele lisukkeena.

Vinkki! Tarjoile maissileipää tulisen chilikeiton kanssa. Lisää keiton pinnalle juustoraastetta sekä ranskankermaa ja dippaa maissileipä keiton joukkoon.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.