Ainekset
12 annosta
80 g | voita |
2,5 dl | piimää tai maustamatonta jugurttia |
2 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
2 dl | maissijauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | soodaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
2 kpl | kananmunaa |
Pinnalle: | juoksevaa hunajaa |

Valmistusohje
- Aloita valmistamalla taikina. Sulata voi pienessä astiassa ja jätä jäähtymään.
- Sekoita kulhossa yhteen Myllärin leivontakarkeat vehnäjauhot, maissijauhot, leivinjauhe, sooda sekä suola ja sokeri.
- Sekoita yhteen piimä tai maustamaton jugurtti sekä kananmunat.
- Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Lisää jauhoseos ja sekoita massa tasaiseksi.
- Voitele uunivuoka voilla tai vuokaspraylla.
- Paista 220 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia niin että maissileipä saa kauniin värin.
- Jäähdytä hetki ennen tarjoilua.
- Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ja herkuttele lisukkeena.
Vinkki! Tarjoile maissileipää tulisen chilikeiton kanssa. Lisää keiton pinnalle juustoraastetta sekä ranskankermaa ja dippaa maissileipä keiton joukkoon.