Ainekset
4 annosta | |
2 | pientä kesäkurpitsaa |
2 dl | vettä |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 | pieni sipuli hienonnettuna |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
6 | miniluumutomaattia |
½ | punainen mieto chilipaprika |
ripaus | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
50-70 g | vuohenjuustoa |
2 rkl | sitruunamehua |

Valmistusohje
Ihanat, täytetyt kesäkurpitsat sopivat kaikkiin vuodenaikoihin. Voit valmistaa täytteen myös paprikoiden sisälle.
Myllärin Gluteeniton Kaurarouhe on maukas ja monikäyttöinen kotimainen vaihtoehto riisille, couscousille, kvinoalle ja vastaaville viljalisäkkeille.
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat. Halkaise ne pituussuunnassa ja koverra sisus pois pienellä lusikalla. Ota puolet koverretusta kesäkurpitsasta sivuun ja hienonna.
Kiehauta vesi ja lisää Myllärin Kaurarouhe. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaurarouhe on kypsää ja neste haihtunut.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, sekä leikkaa miniluumutomaatit pieniksi lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pilkotut ainekset. Lisää myös hienonnettu, koverrettu kesäkurpitsan sisus. Mausta hienonnetulla chilipaprikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja mausta seos sitruunamehulla. Hienonna lopuksi joukkoon lehtipersiljaa. Tarkista maku.
Täytä koverretut kesäkurpitsat täytteellä ja laita uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-30 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.