Kaurainen pataleipä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät
Ainekset
1 leipä
Pikajuuri:
1 dl vettä
pieni nokare hiivaa (herneen kokoinen )
1 dl piimää
2 dl Myllärin Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
Lisäksi:
2 dl piimää
1 dl vettä tai vihannesmehua
2 dl Myllärin Leivontakarkeaa vehnäjauhoa
2 dl Myllärin Kaurasämpyläjauhoa
1 dl Myllärin  Luomu Kauralesettä tai Gluteenitonta Kauralesettä
2 tl suolaa
Valmistusohje

Pataleipä on helposti valmistuva leipä, mutta sen kohotus vie aikaa. Valmista taikina illalla jääkaappiin odottamaan ja paista seuraavana päivänä.

Liuota hiivanokare kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut pikajuuren ainekset hyvin sekoittaen. Jätä kulho liinalla peitettynä huoneenlämpöön noin kahdeksi tunniksi.

Lisää juureen piimä, vesi tai vihannesmehu, vehnäjauhot, sämpyläjauhot ja kauraleseet sekä suola. Sekoita hyvin. Kohota jääkaapissa liinalla peitettynä 12-16 tuntia.

Vaivaa taikina työlaudalla vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreäksi leiväksi. Taikina saattaa tuntua löysältä, mutta lopputulos on sitäkin herkullisempi. Anna leivän levätä liinan alla noin tunti.

Laita valurautapata kansineen lämpenemään 250-asteiseen uuniin. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan ja paista kannella peitettynä noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuori on rapea.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.