Kaurainen kaalilaatikko (G)

yli 60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
6 annosta
1 kg keräkaalia
2 sipulia
2 rkl voita tai rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
½ tl suolaa
5 dl vettä
2 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
½ tl suolaa
mustapippuria
¾ dl siirappia
1-2 tl kuivattua meiramia, rosmariinia tai rakuunaa
3 dl vettä
2 kananmunaa
Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää kaurajyvät ja suola. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.

Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai rypsiöljy paistokasarissa tai isossa kattilassa. Lisää jauheliha ja sipuli ja kääntele, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta seos suolalla. Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.

Kaada kypsät kaurajyvät muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää vielä siirappi, kuivatut yrtit, vesi ja kananmunat hyvin sekoittaen. Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kaali on sopivan pehmeää ja ylimääräinen neste haihtunut.

Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkki! Jauhelihan tilalla voit käyttää myös erilaisia kasviproteiineja.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.