Kakkupohja täytekakkuun

30-60 min. | Helppo

  • Makea leivonta
Ainekset
Ø 24 cm vuoka
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
25 g voita
0,5 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
Marjatäyte
Kostutusliemi:
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
400 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
400 g mansikkahilloa
Pinnalle:
tuoreita marjoja, marenkeja
Valmistusohje

Tätä peruspohjaa voit käyttää kaikenlaisissa täytekakuissa. Mikäli haluat valmistaa tumman kakkupohjan, korvaa ½ dl vehnäjauhoista sokeroimattomalla kaakaojauheella.

 

Riko kulhoon kananmunat. Mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).

Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 min., kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla.

Kumoa kakku työlaudalle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri.

Kokoa kakku tarjoiluvadille kerros kerrokselta siten, että ensin kostutat kakkulevyn maito-vaniljasokeriseoksella. Levitä sitten pinnalle mansikkahilloa ja kerma-rahkaseosta. Toista kerrokset. Lopun rahka-kermaseoksen voit levittää kakun reunoille. Koristele kakku marjoilla ja murennetuilla marengeilla.

 

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.