Kakkupohja täytekakkuun

30-60 min. | Helppo

  • Makeat leivonnaiset
Ainekset
Ø 24 cm vuoka
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
25 g voita
0,5 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
Marjatäyte
Kostutusliemi:
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
400 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
400 g mansikkahilloa
Pinnalle:
tuoreita marjoja, marenkeja
Valmistusohje

Tätä peruspohjaa voit käyttää kaikenlaisissa täytekakuissa. Mikäli haluat valmistaa tumman kakkupohjan, korvaa ½ dl vehnäjauhoista sokeroimattomalla kaakaojauheella.

 

Riko kulhoon kananmunat. Mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).

Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 min., kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla.

Kumoa kakku työlaudalle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri.

Kokoa kakku tarjoiluvadille kerros kerrokselta siten, että ensin kostutat kakkulevyn maito-vaniljasokeriseoksella. Levitä sitten pinnalle mansikkahilloa ja kerma-rahkaseosta. Toista kerrokset. Lopun rahka-kermaseoksen voit levittää kakun reunoille. Koristele kakku marjoilla ja murennetuilla marengeilla.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.