Financier-mantelileivos

30-60 min. | Vaikea

  • Makeat leivonnaiset
Ainekset
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 dl Myllärin Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhetta (kuoreton)
3 kpl kananmunan valkuaisia
ripaus suolaa
voita vuokien voiteluun
Glaseeraus:
1 kpl appelsiini
0,5 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
4 kpl kumkvatteja siivutettuna
Valmistusohje

Ruskista voi kattilassa. Varo ettet polta. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa isoon kulhoon valkuainen. Lisää kuivia aineita ja ruskistettua voita vuorotellen valkuaisten joukkoon. Sekoita kunnes tasainen.

Voitele silikoninen financiervuoka. Täytä ¾ muotista ja paista 200 C asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Leivos on valmiina kullanruskea pinnasta. Voit käyttää paistamiseen myös muffinssivuokia.

Valmista glaseerauskastike raastamalla appelsiinin kuori ja puristamalla mehut kattilaan. Mittaa sokerit kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä siirapiksi. Ota pois levyltä ja lisää joukkoon siivutetut kumkvatit.

Glaseeraa siirapilla financier-leivokset ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.