Myllärin by Helsinki Mills

Financier - Mantelileivos

Ranskalainen klassikko, joka saa raikkautta appelsiinista.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

6

kappale

Taikina

100 g laktoositonta voita
1 dl tomusokeria
1 dl mantelijauhetta
3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
laktoositonta voita vuokien voiteluun

Glaseeraus

1 appelsiini
½ dl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
4 kumkvattia siivutettuna

Ohjeet

  1. Valmista ensin taikina. Ruskista voi kattilassa. Varo ettet polta. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa isoon kulhoon valkuainen. Lisää kuivia aineita ja ruskistettua voita vuorotellen valkuaisten joukkoon. Sekoita kunnes tasainen.

  3. Voitele silikoninen financiervuoka. Täytä ¾ muotista ja paista 200 C asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Leivos on valmiina kullanruskea pinnasta. Voit käyttää paistamiseen myös muffinssivuokia.

  4. Valmista glaseerauskastike raastamalla appelsiinin kuori ja puristamalla mehut kattilaan. Mittaa sokerit kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä siirapiksi. Ota pois levyltä ja lisää joukkoon siivutetut kumkvatit.

  5. Glaseeraa siirapilla financier-leivokset ennen tarjoilua.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,0 g
Proteiini
0,8 g
Energia
627,9 kcal
Hiilihydraatit
31,3 g
Rasva
56,3 g
Tyydyttynyt rasva
36,5 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Mannalastut
20 min L

Myllärin Mannalastut

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset