Briossisämpylät

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

12 kappaletta

3 dl maitoa
30 g hiivaa
4,5 dl Myllärin Vaaleaa Hienoa Ruisjauhoa
3,5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
2 dl Myllärin Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150 g voita
Pinnalle:
2 keltuaista
siemeniä
hiutaleita

 

Valmistusohje

1. Aloita juuren eli raskin valmistus. Lämmitä maito 37-asteiseksi.

2. Lisää maidon joukkoon murennettu hiiva, 2 dl ruisjauhoa, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Vispilöi juuri tasaiseksi massaksi ja jätä kuplimaan 10–15 minuutiksi.

3. Lisää juuren joukkoon sokeri, suola ja munat. Lisää myös 2,5 dl ruisjauhoja, 2,5 dl vehnäjauhoja sekä 1 dl kaurahiutaleita. Sekoita massa tasaiseksi.

4. Lisää lopuksi 150 g pehmeitä voikuutioita.

5. Vaivaa taikinaa 15 minuutin ajan yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kohota taikina hyvin.

6. Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat hyvin pois. Jaa taikina 12 palaan ja leivo paloista tiukkoja pyöreitä sämpylöitä.

7. Kohota hyvin.

8. Voitele kohotetut sämpylät runsaalla keltuais-vesi seoksella. Ripottele pinnalle siemeniä tai hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 200-210 asteessa 12-15 minuuttia.

VINKKI: Leivo kerralla enemmän ja pakasta. Sulata briossisämpylät huoneen lämmössä ja lämmitä sulatuksen jälkeen grillissä. Näin briossisämpylät ovat kuin uunituoreita!

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.