Ainekset
12 kappaletta
3 dl | maitoa |
30 g | hiivaa |
4,5 dl | Myllärin Vaaleaa Hienoa Ruisjauhoa |
3,5 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
2 dl | Myllärin Isoja Täysjyväkaurahiutaleita |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 | kananmunaa |
150 g | voita |
Pinnalle: | |
2 | keltuaista |
siemeniä | |
hiutaleita |

Valmistusohje
1. Aloita juuren eli raskin valmistus. Lämmitä maito 37-asteiseksi.
2. Lisää maidon joukkoon murennettu hiiva, 2 dl ruisjauhoa, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Vispilöi juuri tasaiseksi massaksi ja jätä kuplimaan 10–15 minuutiksi.
3. Lisää juuren joukkoon sokeri, suola ja munat. Lisää myös 2,5 dl ruisjauhoja, 2,5 dl vehnäjauhoja sekä 1 dl kaurahiutaleita. Sekoita massa tasaiseksi.
4. Lisää lopuksi 150 g pehmeitä voikuutioita.
5. Vaivaa taikinaa 15 minuutin ajan yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kohota taikina hyvin.
6. Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat hyvin pois. Jaa taikina 12 palaan ja leivo paloista tiukkoja pyöreitä sämpylöitä.
7. Kohota hyvin.
8. Voitele kohotetut sämpylät runsaalla keltuais-vesi seoksella. Ripottele pinnalle siemeniä tai hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 200-210 asteessa 12-15 minuuttia.
VINKKI: Leivo kerralla enemmän ja pakasta. Sulata briossisämpylät huoneen lämmössä ja lämmitä sulatuksen jälkeen grillissä. Näin briossisämpylät ovat kuin uunituoreita!