Bouillabaisse (G)

30-60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
30 g (n. 2 rkl) oliiviöljyä
100 g (n. 2 kpl keskikokoista) porkkanaa
100 g (n. ½ keskikokoinen) fenkolia
100 g (n. 2-3 kpl) shalottisipulia
15 g (n. 4 kpl) valkosipulin kynttä
2 g (n. 1 rkl) timjamia
300 g (n. 3 dl) kalalientä
500 g (n. 5 dl) tomaattimurskaa
40 g (n. 1 rkl) tomaattipyrettä
80 g (n. 0,8 dl) appelsiinimehua
15 g (n. 1 rkl) suolaa
1 g (n. 0,5 tl) mustapippuria
30 g (n. 1 rkl) oliiviöljyä
70 g (n. 1 dl) Myllärin Gluteenitonta Villikauraa
300 g (n. 3 dl) valkoviiniä
200 g katkarapuja
200 g sinisimpukkaa
Valmistusohje
  1. Aloita kuorimalla porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös fenkoli viipaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna myös timjaminoksat.
  3. Kaada oliiviöljy kattilaan, kuumenna ja freesaa porkkanoita muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää fenkoli, sipuli, valkosipuli ja timjami ja jatka freesaamista muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon kalaliemi, tomaattimurska, tomaattipyre sekä vesi ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  5. Laita keittopohja blenderiin ja soseuta sileäksi.
  6. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja lisää kaurajyvät. Freesaa muutama minuutti ja “possauta” (eli anna kiehahtaa voimakkaasti) valkoviini joukkoon. Lisää sileäksi ajettu keittopohja.
  7. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kaurajyvät ovat kypsiä. Viimeistele appelsiinimehulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Lisää keittoon ravut sekä sinisimpukat ja kuumenna vielä nopeasti mutta älä keitä.
  9. Koristele oliiviöljyllä ja tillinoksilla.

Vinkki: Kaura sopii loistavasti mihin tahansa keittoon tuomaan täyteläisyyttä ja rakennetta. Näin saat esimerkiksi kasvissosekeitosta hieman ruokaisamman version, joka pitää nälkää poissa pidempään.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.