Ainekset
30 g (n. 2 rkl) | oliiviöljyä |
100 g (n. 2 kpl keskikokoista) | porkkanaa |
100 g (n. ½ keskikokoinen) | fenkolia |
100 g (n. 2-3 kpl) | shalottisipulia |
15 g (n. 4 kpl) | valkosipulin kynttä |
2 g (n. 1 rkl) | timjamia |
300 g (n. 3 dl) | kalalientä |
500 g (n. 5 dl) | tomaattimurskaa |
40 g (n. 1 rkl) | tomaattipyrettä |
80 g (n. 0,8 dl) | appelsiinimehua |
15 g (n. 1 rkl) | suolaa |
1 g (n. 0,5 tl) | mustapippuria |
30 g (n. 1 rkl) | oliiviöljyä |
70 g (n. 1 dl) | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
300 g (n. 3 dl) | valkoviiniä |
200 g | katkarapuja |
200 g | sinisimpukkaa |

Valmistusohje
- Aloita kuorimalla porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös fenkoli viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna myös timjaminoksat.
- Kaada oliiviöljy kattilaan, kuumenna ja freesaa porkkanoita muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää fenkoli, sipuli, valkosipuli ja timjami ja jatka freesaamista muutaman minuutin ajan.
- Lisää joukkoon kalaliemi, tomaattimurska, tomaattipyre sekä vesi ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Laita keittopohja blenderiin ja soseuta sileäksi.
- Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja lisää kaurajyvät. Freesaa muutama minuutti ja “possauta” (eli anna kiehahtaa voimakkaasti) valkoviini joukkoon. Lisää sileäksi ajettu keittopohja.
- Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kaurajyvät ovat kypsiä. Viimeistele appelsiinimehulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää keittoon ravut sekä sinisimpukat ja kuumenna vielä nopeasti mutta älä keitä.
- Koristele oliiviöljyllä ja tillinoksilla.
Vinkki: Kaura sopii loistavasti mihin tahansa keittoon tuomaan täyteläisyyttä ja rakennetta. Näin saat esimerkiksi kasvissosekeitosta hieman ruokaisamman version, joka pitää nälkää poissa pidempään.