Ainekset
Banaanimousse | |
400 g | banaania, kuorittu ja pilkottu |
2 dl | sokeria |
50 g | voita |
2 dl | maitoa |
2 dl | vispikermaa |
Banoffee ”split” | |
banaanimoussea | |
banaania | |
Myllärin Sporttimysliä | |
kultaisia sokerihelmiä | |
suklaalehtiä | |
vaahtokarkkeja |

Valmistusohje
Valmista ensin banaanimousse. Karamellisoi sokeri kattilassa. Lisää voi kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää banaanit kattilaan ja pyörittele minuutti. Lisää maito. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
Soseuta banaani-karamelliseos pyreeksi. Anna jäähtyä. Vaahdota vispikerma ja nostele kerma banaanipyreen joukkoon.
Kasaa banoffee “split” annoskulhoihin tai -lautasiin. Laita pohjalle banaanimoussea, seuraavaksi tuoretta banaania paksuina siivuina ja päälle Myllärin Sporttimysliä.
Koristele annos sokerihelmillä, suklaalehdillä ja vaahtokarkeilla.